Tłokinia Wielka, dnia 09.12.2022r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
dotyczące zamówienia o szacunkowej wartości
nieprzekraczającej 130 000 zł
-
ZAMAWIAJĄCY
Dyrektor Szkoły Podstawowej w Tłokini Wielkiej
Tłokinia Wielka 86a
62-860 Opatówek
tel.: 62 7614312
e-mail: sptlokinia@opatowek.pl
-
PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobligowany jest do:
-
składania ofert na wykonanie usługi w zakresie przygotowania i dowozu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych. Wyżywienie całodniowe (śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek) przez pięć dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku) oraz przedstawienia ceny jednostkowej. Oferta dotyczy dożywiania około 45 dzieci.
-
świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie.
-
przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych oraz aktualnych wytycznych GIS.
-
zapewnienia różnorodności wyżywienia: rodzaj potrawy nie może powtarzać się w ciągu 10 dni, w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką, dostarczanie w miarę możliwości warzyw na śniadanie.
-
na prośbę Zamawiającego przygotowanie również posiłków dla dzieci wymagających innego rodzaju diety.
-
organizacji cateringu o ustalonej godzinie wskazanej przez Zamawiającego (dwa razy dziennie, pierwszy dowóz – śniadanie o godzinie 8.30, drugi dowóz - obiad plus podwieczorek o godzinie 11.00).
-
TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Od 2 stycznia 2023 roku do 31 grudnia 2023 roku z uwzględnieniem przerw ustawowych.
-
MIEJSCE REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Szkoła Podstawowa w Tłokini Wielkiej
Tłokinia Wielka 86a
62-860 Opatówek
-
WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU, JEŻELI ZAMAWIAJĄCY JE STAWIA
Nie dotyczy
-
WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU, JEŻELI ZAMAWIAJĄCY POSTAWIŁ TAKIE WARUNKI
Oferent powinien przedstawić dokumenty, certyfikaty i zaświadczenia dotyczące prowadzonej działalności gospodarczej (tzn. posiadanie aktualnej koncesji – zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej oraz zgodę Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej i inne niezbędne pozwolenia).
Oferent powinien posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym, ekonomicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
Do oferty należy załączyć przykładowe, proponowane menu na 10 dni, zgodnie z Załącznikiem nr 2 do zapytania ofertowego.
-
OPIS SPOSOBU OBLICZANIA CENY
Oferowaną cenę należy podać w PLN.
Przez cenę należy rozumieć cenę w rozumieniu art.3 ust.1 pkt.1 ustawy z dnia 5 lipca 2001 r. o cenach (Dz.U. Z 2013 poz.385).
Cenę należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Cena powinna zostać rozbita na koszty przygotowania posiłku oraz na koszty zakupu artykułów żywnościowych (tzw. wsad do kotła).
Cena winna być skalkulowana: cena netto + należny podatek VAT = cena brutto (cena brutto powinna zawierać koszty dostawy i rozładunku).
-
KRYTERIA OCENY OFERT
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego (cena oraz odległość miejsca przygotowania posiłków od siedziby zamawiającego), który da wynik najkorzystniejszej oferty spośród złożonych w postępowaniu.
Cena – 70%
Urozmaicenie menu – 0-10 pkt w zależności od pomysłowości menu:
- wysokie -10 pkt
- dostateczne – 5 pkt
- niedostateczne – 0 pkt.
Odległość miejsca przygotowania posiłków od siedziby zamawiającego – 20 pkt:
- od 0-10 km -20 pkt
- od 11-15 km – 15 pkt
- od 16-20 km – 10 pkt
- od 21-30 km i więcej -5 pkt
- powyżej 31 km – 0 pkt.
Zamawiający dokona oceny oferty przedstawionej przez Wykonawcę przyznając wartość punktową obliczoną zgodnie za wzorem:
Lp= (Cmin/Cb)x70+(Ub/Umax)x10+(Ob/Omax)x20
gdzie:
Lp- liczba punktów przyznana ofercie,
Cmin- Cena oferty minimalnej,
Cb- cena oferty badanej,
Umax- maksymalna ocena za kryterium 2,
Ub- punkty przyznane ofercie badanej,
Omax- maksymalna ocena za krytwrium 3,
Ob.- punkty przyznane ofercie badanej.
-
SPOSÓB I TERMIN SKŁADANIA OFERT
Oferty składane są z zachowaniem formy pisemnej.
Ofertę (według wzoru stanowiącego Załącznik nr 1); wyżywienie całodniowe (śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek) oraz ceny jednostkowe.
Przykładowe menu (według wzoru stanowiącego Załącznik nr 2).
Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Oferta powinna być umieszczona w nieprzejrzystej, zamkniętej kopercie, na kopercie należy umieścić bezwzględnie pieczęć firmy ponadto koperta powinna być zaadresowana do zamawiającego z napisem:
„Oferta na świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej w Tłokini Wielkiej”.
Oferty prosimy składać osobiście do dnia 20 grudnia 2022 r. do godz. 13.00 na adres:
Szkoła Podstawowa w Tłokini Wielkiej
Tłokinia Wielka 86a
62-860 Opatówek
-
SPOSÓB POROZUMIEWANIA SIĘ ZAMAWIAJĄCEGO Z WYKONAWCAMI
Telefoniczny lub e-mail:
Tel.: 62 7614312, 573368602
e-mail: sptlokinia@opatowek.pl
-
OKREŚLENIE WARUNKÓW ZMIAN UMOWY O ILE PRZEWIDUJE SIĘ MOŻLIWOŚĆ TAKIEJ ZMIANY
Nie dotyczy
XIII. FORMALNOŚCI JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO WYBORZE OFERTY W CELU ZAWARCIA UMOWY
-
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszym ogłoszeniu i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane wyżej kryteria oceny ofert.
-
Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający zawiadomi Wykonawców, którzy złożyli oferty, o:
a) wyborze najkorzystniejszej oferty, podając nazwę (firmy) i adres Wykonawcy, którego ofertę wybrano i uzasadnienie jej wyboru;
b) wykonawcach, których oferty zostały odrzucone.
-
Ogłoszenie zawierające informacje Zamawiający umieści na stronie internetowej szkoły oraz w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie.
-
Z wykonawcą, którego oferta zostanie wybrana, Zamawiający podpisze umowę. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzenia ich ponownej oceny chyba, że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
-
Wykonawca zobowiązany jest do uiszczenia na formularzu ofertowym adresu e-mail, na który zostanie przesłane zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty i dacie podpisania umowy na dostawę posiłków do Szkoły Podstawowej w Tłokini Wielkiej.
Załączniki: